Paul Verstegen

Paul Verstegen (1949) 

Paul Verstegen (1949) Het creatief denken en uiten in beelden loopt als een rode draad door het leven van Paul Verstegen. In de afgelopen 30 jaar heeft hij bij diverse kunstenaars verschillende stijlen, thema's en materialen onderzocht. De mens en het landschap stonden hierin vaak centraal, eerst in aquarel, later in acryl en olieverf. Zijn huidige werk ontwikkelt zich van soms realistisch naar meer abstract werk. Hij werkt graag met diverse mengtechnieken op doek, papier en paneel. Uitgangspunt is de abstractie te onderzoeken; puur op kleur, verfbehandeling compositie en kwaststreek. Hij experimenteert en werkt graag in thema's en projecten.  Binnen zijn werk laat hij het proces onderdeel worden van het product en laat daarbij ruimte voor associatie en laat zich hierbij leiden door wat spontaan ontstaat. 

"Soms doet er zich iets onverwachts voor-dat de verf uitloopt-maar als ik het dan zie, heb ik de keuze om het over te schilderen of het zo te laten.En als ik het zo laat dan is het feit dat dit element in het schilderij voor komt geen toeval" 

Jasper Johns


Na zijn pensionering als verpleegkundig specialist in 2014 was hij in staat om zich volledig te richten op het schilderen en tekenen en is in 2014 gestart met de opleiding schilderkunst aan de Academie voor de Schone kunsten in Arendonk (België). Diploma behaald juni 2019, met eervolle vermelding

In September 2019  is hij gestart met de 2 jarige opleiding specialisatie Schilderkunst.

Sinds september 2018 Lid van Kunstgroep Kolonie Plasmolen www.kunstgroepkp.nl

Paul Verstegen woont en werkt in Malden/Molenhoek

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee